SierraSunray

Min første Sierrasunray ramlet ut av bindestikken i april 2018, altså rett før sesongen. Det er da jeg ofte sitter å eksperimenterer litt, alle de ordinære mønstrene er ferdig-produserte.
Det er bare noe med det på enkelte fluer, du kjenner pulsen øker underveis. Når den er ferdig så setter man seg tilbake og blir supergira – Sierrasunrayen var en slik flue.

Sierrasunrayen har sitt utspring fra Frödin sitt mønster Sierrakorva. En litt mer orange utgave av Pahtakorva, slik at den er mer tilpasset farget vann. Sierrasunrayen har samme hovedfargeinntrykk, men utført en vinge som har samme fasong som Sunray Shaddow. En slankere profil og med geithår overvinge og bucktail eller isbjørn undervinge.
Dette sammen med en flatbraidkropp og ett fronthackle, så har man ett litt annet kort på hånden (eller i boksen) enn det man ville vært med kun tempelhund utgaven.

Dette mønsteret begynte å gi fangster allerede på tidligfisket i Gaula. Da var det litt rolige juniforhold. Relativt kald elv, smålig farge i vannet og dunkelt lys. Det viste seg at dette mønsteret ville fungere på helt andre forhold også underveis den første sesongen. Fra økende flomforhold i fra Øyensåa til 20 m3, klart vann og sol Gaula.

Det er vel under de forholdene man får når en sommerflomtopp er nådd, elva har akkurat begynt å klarne opp fra den verste brunfargen, at jeg har er veldig kjapp til å tre denne flua på fortommen.

Bindebeskrivelse
Bindetråd
– Svart tråd, Jeg bruker 12/0 (valgfri tykkelse).
Tuberør
– Kobber farge, Medium eller Large Fits tuber*
Vekt
– Blytråd i fremkroppen
Kropp
– Alta Gold holo flatbraid (SSS) eller generelt Gull flatbraid
Hackle
– Burned orange / Lys orange / hot orange, hane/høne hackle
Undervinge
– Hot orange Isbjørn / Bucktail
Flash
– 2-4 strå Gold Pearl flash
Overvinge
– Brun geit
JC etter eget ønske

*Jeg velger å ha bare en dimensjon tykkelse av tuberøret i denne flua fordi man får bedre kontroll og mindre spredning i geitevingen av å binde den på tykkere rør. Så jeg bruker Medium rør på de små og medium fluene, og Large på de større tubene.

/ Steffen

Skroll til toppen