I dag bindes tubefluer på mange forskjellige måter, det er mer vanlig å bruke kortere kropper enn tidligere. Det er også mange fiskere som bruker korte tuberør av messing eller aluminium. Når man binder tubefluene med korte kropper, og lange myke vinger får man en utrolig fin svømmende gange på fluene. Derimot er det vanskeligere å binde inn fine kroppsdeler på flua med så korte kropper, på de aller korteste bottletubene er det nesten ikke plass til kroppsmaterialer i det hele tatt. Med denne teknikken er det meget lett å få fine kropper med mye liv, og ikke minst gode farger på en meget lett måte, selv med liten plass.
Du trenger en dubbing twister for å få til dette, jeg liker best å bruke den som roterer, fordi denne lager strammere dubbing løkker. Og den greier bedre å feste syntetiske materialer som er noe stivere enn naturmaterialer. Materialet jeg bruker er Angel Hair, og i denne syntetiske serien finnes det utrolig mange fine farger og forskjellige fargekombinasjoner. Når jeg binder tubefluer for tidligfiske på stor og kald elv, men også til sommerflommen bruker jeg ofte denne teknikken. Jeg synes at det er viktig å binde inn sterke farger i kroppen også, ikke bare i vingen, dette gir et kjempefint dybdelys i flua. Du lager rett og slett et kroppshackle med syntetiske materialer. Fronthacklet kan fint bindes på denne måten også. Du kan bruke denne teknikken på alle dine favorittmønster, bare bytt ut hacklet du bruker til vanlig med et fra Angel Hair serien i samme farge. Prøv fargen PMD til dine flomelvfluer, den er nydelig.

Bilde 1.
Lag ei dubbing løkke der du skal binde inn kroppshacklet, og bind ferdig kroppen. Klipp av en bunt Angel Hair, sett denne inn i løkka. For framkroppen sprer du bunten i løkka i ca 5 cm lengde. Skal du binde kroppshacklet over en lengre kropp trenger du ca 10 cm lengde. Bredden på bunten skal være ca 3 cm.

Bilde 2.
Så snurrer du dubbing twisteren til hårene sitter godt, børst ut ujevnheter med en fin børste. Klipp deretter til et tappert kroppshackle (korteste hår innerst), legg hacklet på kroppen.

Bilde 3.
Spre hacklet og plukk ut løshår.

Bilde 4.
Børst hårene bakover.

Bilde 5.
Se på det sterke dybdelyset du får i flua.

Skroll til toppen