Horgøien laksevald i Gaula

HORGØIEN I STORLAKSELVA GAULA

valdet med størst antall fisk i 2019 

Valdene jeg skriver om er meget gode laksevald, så her er muligheten for og oppleve selve laksedrømmen virkelig til stede. Det som også fasinerer meg er hvordan grunneierne på disse valdene engasjerer seg personlig i forhold til fiskerne som besøker deres vald. Disse grunneierne er også er veldig aktive i forhold til vern om villaksens fremtid på forskjellige måter, og ikke minst så bidrar de også sterkt til å rekruttere ungdommer til laksefisket.

Dette er svært viktig både med tanke på fremtidens forvaltere og at det kommer nye fiskere til. Grunneierne her engasjerer seg på en imponerende måte, så på mange måter synes jeg disse representer en flott utvikling når det gjelder den nye «generasjon grunneiere».

 

Horgøien Laksevald ligger på Lundamo i Gauldalen, valdet er 1700 meter langt på den ene siden og 800 meter på den andre siden. Horgøien valdet ligger rett nedenfor Gaulfossen. Dette området er et veldig populært område av Gauldalen, og er spesielt godt kjent for det gode junifiske.
På Horgøien blir du tatt veldig godt i mot, Siri har ansvar for booking, overnatting og infomøte, Finn med alt det andre. Siri og Finn har lagt alt til rette for at du skal ha et trivelig opphold, og det vil du merke når du ankommer. Overnatting finnes i to stk eneboliger samt at du kan leie noen små trivelige hytter ved elva. De har bygget et stort fellesbygg, som fungerer som et møtested for fiskerne. Her er det et kjøkken som alle kan bruke, fryser til laksefangsten, dusj og toalett og en trivelig stue med tilgang til internett og tv.
Alle nye ukekort-fiskere blir ønsket velkommen med et infomøte, en felles tilstelling hvor det serveres nystekte vafler av Siri selv. Du kan også desinfisere utstyret ditt her, så du slipper å tenke på det før ankomst. Siri og Finn er stadig nede ved elva for å snakke med fiskerne, for å høre om alt står bra til. Finn fisker selv også, så her kan du få gode tips om fisket hele tiden. Langs elva restaurerer de jevnlig stiene, og har bl.a bygget de en ny og stor gapahuk, med fin utsikt over en spennende strekning på valdet.

Valdet er veldig spennende og fiske på, det er til sammen totalt 2,5 km og du har fiske fra begge sider av elva, dette er et vald som er bra på alle vannstander. Horgøien ligger jevnlig på topp 5 laksevald i Gaula, og det sier vel det meste om plassen. Valdet er helt perfekt for fluefiske, og her har du veldig gode sjanser for å oppleve selve drømmen om den store og blanke juni laksen. Valdet er også ekstremt bra for fluefiske på stor elv, med strømpartier som er lett og fiske på i forhold til fluekasting med synkesnører. Valdet er delt inn i flere soner, dette gjør at det sjelden er kø i hølene. Er det fiskere ved den ene sonen, så er det bare å dra til den neste, du finner alltid en plass og fiske på.
Miljøet blant fiskerne her er veldig bra, du treffer sesongkortfiskere som har fisket her utrolig lenge og som er veldig erfarne Gaulafiskere, de kjenner Horgøien valdet spesielt godt. Mange av disse fiskerne bor i campingvogn og hytter langs elva, noe som skaper et helt spesielt miljø, så her kan du virkelig føle laksefeberen herje elvelangs. På Horgøien er det ikke tillatt å fiske med mark, men all annen redskap er tillatt i henhold til øvrige fiskeutstyrsregler i Gaula.

Å fiske på Horgøien er noe helt spesielt, her blir du tatt godt vare på av utrolig trivelige grunneiere, du vet at du fisker i et av de beste områdene i Gauldalen med tanke på storlaks. Valdet er langt, og du kan variere fisket ditt på spennende fiskeplasser uansett hva du fisker med. Du stikker en tur innom fellesbygget og ser i fangstboka, treffer fiskere som kan fortelle deg om hva som skjer i elva. Og etter en kaffekopp med trivelig selskap, så er det bare å gå ned til elva og nyte livet i enden av fiskestanga. Horgøien valdet er både på Web og Facebook, følg dem på Facebook gjennom sesongen, du vil få god info om fisket, bilder og filmer her.

På Horgøien selges både sesongkort og ukekort. Ukekort er inkl. overnatting med oppredd seng, i tillegg mulighet for sesongkort å bestille overnatting. Ta kontakt med Siri og høre om det er noen ledige plasser.

Kontaktopplysninger:

E-mail: horgoien@online.no

Siri   +47 416 66 240

Finn +47 909 56 178

 Hjemmeside: www.horgoien.no

Facebook: Horgøien Gård, laksefiske i Gaula  

 

Skroll til toppen