Min serie med ”laksenymfer” binder jeg på ”heavy nymph” kroker. Jeg bruker disse i størrelsene 8 – 14. Jeg har fisket med disse i størrelse 6 også, bundet på laksekroker i enkelkrok versjon. Jeg føler selv at jeg er mer over på ”attraktor fiske” teorier med så store nymfer. Dette kan noen ganger være meget effektivt, så jeg har alltid noen av disse med i flueboksen. Nymfe serien er bundet med en kombinasjon av sparsomme glitterfarger i kroppen, men mest jordnære kamuflasjefarger i fremdelen av fluene.

Selve mønstrene er like som de øvrige fluer jeg bruker, en Green Highlander variant feks er alltid spennende og effektiv og fiske med under riktige forhold. Så nymfene har det samme hovedfargeinnntrykket som mine øvrige mønster, men da bundet som nymfe og ikke som en hårvinget krok eller tubeflue.

Riffling Hitch, denne flua kan du se nederst i artikkelen. Denne flua bruker jeg når jeg fisker i overflata, og det er mange ganger veldig effektivt og i dag er dette blitt en svært populær fisketeknikk. Husk også at du kan varierer med andre fluer bundet på både krok og tuberør, som vil skape den samme effekten som ei Riffling Tube. Her bruker jeg ofte en Sunray Muddler, dvs en Sunray Shadow med muddler hode.

 

Highlander nymfa.

Hale: Grønt grizzly høne hackle, noen få fibre.
Bakkropp: Holo gull, flatbraid micro.
Vingesekk: Mosegrønt mykt hår.
Hackle: Grønt grizzly høne hackle.
Thorax: Kelly green, fire star dubbing.

 

Red Butt nymfa.

Bakkropp: Rød Flatbraid mini.
Vingesekk: Svart mykt hår.
Hackle: Svart høne hackle.
Thorax: Svart wing`n flash.

 

Kobber nymfa.

Hale: Brunt Grizzly høne hackle, noen få fibre.
Bakkropp: Kobber tinsel, flatbraid mini.
Vingesekk: Brunt mykt hår.
Hackle: Brunt høne hackle.
Thorax: Kobberfarget, wing`n flash.

 

Gaula nymfa.

Hale: Brunt grizzly høne hackle.
Bakkropp: Gul flossilke.
Vingesekk: Brunt mykt hår.
Hackle: Brunt høne hackle.
Thorax: Kobberfarget, wing`n flash.

 

Teal and silver, nymfa.

Hale: Grått Grizzly høne hackle, noen få fibre.
Bakkropp: Holo sølv, flatbraid micro.
Vingesekk: Grått mykt hår.
Hackle: Svart høne hackle.
Thorax: Svart, wing`n flash.

 

Riffling Hitch.

Jeg fisker kun med enhåndsfluestang når jeg bruker Rifflingen, dette gjør at lengden jeg bruker på tubekroppen er 1,5 cm lang, Dette er et viktig poeng fordi at Riffling tuben henger noe på siden når du fisker med den, det vil si at den har en viss motstand i vannet når du kaster. Fisker du med tohåndsfluestang kan du bruke en lengre tubekropp. Les neste artikkel på siden, der får de detaljert infi om Riffling Hiitch tuben og med bindeoppskrift.

Skroll til toppen