Granbo Flyfishing laksefiskekurs for damer; Verdalselva sesongen 2022

Verdalselva, Austnes Salmon Lodge.
Dato: torsdag 7.10, kl 1200 – søndag 10. juli kl 1200.

Damekurset fra 2021 sesongen ble veldig populært, så vi fortsetter med dette også i 2022. Kurset blir flyttet fra Forra til Verdalselva, jeg har vært på befaring og fisket på dette nye valdet sesongen 2021. Så jeg gleder meg veldig til å arrangere laksefiskekurset i Verdalselva og på Austnes valdet som er et helt suverent laksevald.

Austnes salmon Lodge. (web: www.austneslaks.no)
Valdet er ca 2 km lang, vi fisker på begge sider av elva, og under kurset så har vi valdet eksklusivt kun for kursdeltagerne. Valdet er meget bra, jeg ble veldig imponert da jeg fisket her under mine testturer denne sesongen. Det ble action på hver eneste tur, og jeg fikk flere lakser på disse turene. Valdet er variert, her er fine strykpartier som fisker bra på lav vannstand. Men her finner du også dype strømpartier som storlaksen gjerne står i, og flere steder som fisker veldig bra på både mellomvannstand og høy vannstand. Dette valdet tilbyr fiske på begge sider av elva, noe som er en stor fordel for kurset fordi da kan vi trene kasteteknikk både fra høyre og venstre side. Hele valdet er perfekt for fluefiske! Vi bor på campingen i 2 roms hytter, hyttene ligger i fin gangavstand for fisket på sørsiden av elva og for fiske nedenfor fossen. Til den øverste del av valdet fra Nordsiden av elva, så er det greit å kjøre opp med bil. Gapahuker på flere steder, og ellers er det veldig godt tilrettelagt fra grunneiers side med bålpanne og benker.

Det passer nok best tohånds fluestang her, men skulle det blir lav vannstand så går det fint med enhånds stang også. Perioden kurset arrangeres i er veldig god med tanke på lakseoppgangen i Verdalselva.

Det er god plass for 6 deltagere på kurset i forhold til lengden på valdet.

Kursplan.

Jeg legger stor vekt på kasteteknikken underveis i kurset, for å lykkes med jevne laksefangster så betyr god kasteteknikk veldig mye. Vi starter hver kursdag med teknikk trening frem til lunch. Du vil også få god oppfølging i forhold til kasteteknikken underveis i fisket, da vil jeg guide dere og komme med gode råd i forhold til fiskestrategi og kasteteknikk.
Det blir også snakket mye om snøre og fluevalg, og om laksens atferd både generelt og i forhold til den vannstanden vi får i løpet av kurset. Videre blir det gode muligheter for å komme med spørsmål, da jeg vil sette av god tid til den enkelte deltager.

Praktisk info.
Kurset koster kr 7000, kursprisen dekker overnatting, fiskekort, instruksjon og guiding.
Så mat med alle måltider ordnes av den enkelte deltager, men vi setter opp felles måltider da det er både hyggelig og ikke minst mest effektiv i forhold til kursplan. Det finnes 2 spisesteder i nærheten av valdet også, dette hvis man vil gjøre det veldig enkelt. Ta med sovepose og toalettsaker/håndduk. Hyttene er veldig koselig og har 2 soverom og stue, her finnes både dusj og toalett, samt kjøkken/kjøleskap for matlaging. Under dette kurset så vil jeg bo på campingen, så du vil oppleve tett oppfølging underveis i kurset. Husk fisketrygdavgiften, utstyret ditt kan desinfiseres på campingen. Utstyr kan også lånes hvis du mangler eller vil teste noe, men vadebukse må du ta med selv. Fryser til laksen finnes også på campingen.

Hvis du ønsker å komme til Verdal dagen/kvelden før kursstart, så er det muligheter for og både leie hytte og kjøpe fiskekort. Si fra om dette på forhånd?

Velkommen skal du være.
For nærmere info om kurset, eller direkte påmelding send e-post til j-granbo@hotmail.com

 

Jan Erik.
Granbo Flyfishing.

Skroll til toppen