Foredrag om fluefiske etter laks

Jeg arrangerer forskjellige foredrag. Alt fra foredrag om fluekasting og fluefiske etter laks, til vanlige lysbildeforedrag som omhandler forskjellige forhold i elva. Mine foredrag passer for fiskeforeninger, private grupper, butikkaktiviteter, firma, fluefiske og villmarks messer.
Mine lysbildeforedrag omhandler aktuelle temaer innen fiske etter laks i elv med fluestang. Jeg produserer disse foredragene selv, og bildene tar jeg på mine fisketurer. Dette planlegges nøye i forhold til temaet som foredragene skal handle om.

Lysbildeforedrag om ”Fluefiske etter laks på liten elv”

Sesongen 2006 – 07 produserte jeg et nytt og veldig aktuelt lysbildeforedrag: Dette er et foredrag som er basert mest på bilder, men også noe film. Foredraget inneholder ca 50 bilder og tar ca 3 timer, så det fyller kvelden med god sommer og fiskestemning. Jeg har fisket mye på slike forhold og dermed fått god erfaring med fiske etter sky laks. Foredraget tar for seg alle mine teorier om fiske på liten og varm elv, dette gjelder fluene så vel som utstyret, og ikke minst fiskestrategien. Det er ca 3000 stk laksefiskere i alt som har vært på dette foredraget, og tilbakemeldingene har vært veldig bra. Dette foredraget passer for fiske i alle lakseelver, fordi laksens atferdsmønster er den samme fra elv til elv under disse forholdene. Og jeg har også testet mine erfaringer i elver som Gaula, Stjørdalselva, Orkla, Namsen, Forra, Øyensåa, Bogna, Repparfjordselva, Stranda elva, og jeg ser at laksen i de forskjellige elvene reagerer på samme måte. I dag er dette foredraget oppdatert flere ganger, med nye fiskeerfaringer og info om det siste innen snører og utstyr.

Foredraget koster kr 3500 kr, pluss reiseutgifter.

Foredrag om laksefiske på høy vannstand, vårflom/ sommerflom.

NYHET: Dette foredraget er helt nytt, og er allerede klart for vinteren 2020. Jeg vil prate om mine erfaringen om fluefiske på stor elv. Jeg forteller om selve fiskestrategien, laksens atferdsmønster, snøre og fluevalg. Og ikke minst om kasteteknikk med synkesnører.

Foredraget koster kr 3500 pluss reiseutgifter.

 

Lysbildeforedraget «Mitt Laksefiske»

NB, dette foredraget er ikke ferdig før vinteren 2021, 2020 sesongen skal brukes til og ta de siste bildene som mangler.

NYHET: Denne kvelden kan du bli med på en rundreise i de elvene jeg fisker mest i hver sesong, dette er mine favorittelver. Jeg vil vise mange fine bilder, fortelle om elva og fisket der samt komme med noen valdtips. Jeg vil dele all min kunnskap om disse forskjellige elvene og fortelle deg hvorfor jeg fisker der. Elvene som er med i foredraget er; Stjørdalselva, Forra, Øyensåa, Namsen, Bjøra.

Foredrag om ”Det vanskelige fluevalget”

NB! Dette foredraget arrangerer ikke før vinteren 2021, grunnet en oppdatering.

Foredraget tar for seg utviklingen av laksefluene, vi blir med på en vandring fra de første klassiske laksefluene ble bundet, og vi følger utviklingen på fluene fram til i dag via fjærvinger til hårvinger, spesielt ser vi på tubefluas utvikling. Foredraget tar også for seg det vanskelige fluevalget i lakselva, dette er en situasjon vi møter mange ganger på hver eneste fisketur. Mange synes det kan være vanskelig og velge rett lakseflue, » hva tar den på i dag» er ofte et spørsmål man stiller seg. Denne kvelden forteller jeg om min erfaring og mine teorier rundt dette spørsmålet. Med mine 45 års erfaring som fluefisker etter laks, så har jeg gjort meg opp noen tanker som forenkler fluevalget. Foredraget inneholder ca 100 lysbilder, og masse teori. Dette bli en kveld med flotte bilder, gode historier og noen utradisjonelle betraktningen om fluevalget i lakseelva.

Lysbildeforedraget, ”Fiskesommer i Gaula”

NB! Dette foredraget er satt på «vent», og vil ikke bli arr tidligst før vinteren 2021.

Bli med meg på en reise fra fjord til fjell i den vakre Trøndelags elva Gaula, du vil få mange fine tips om fisket i denne elva.
Populært foredrag om en av Norges beste lakseelver! Mange fiskere ønsker og delta på dette foredraget fordi de vil lære om elvas hemmeligheter og Gaulalaksens oppgangsmønster.
Gode råd og informasjon generelt om elva får du også servert denne kvelden, foredraget inneholder over 100 bilder og noe film. Foredraget ble produsert samtidig som dvd filmen «Fiskesommer i Gaula» ble filmet, så noen gode historier fra filmproduksjonen vil du også få høre denne kvelden.

Jan Erik.

Skroll til toppen