Neder Løberg laksevald i Gaula

Når det gjelder valdsituasjonen i Gaula, så er det mange vald som er booket på kontrakter. Fisket i denne elva er så populært at mange synes det kan være vanskelig og finne vald og fiske på, selv om mange vald er opptatte så er ikke situasjonen håpløs for og få kjøpe vanlige fiskekort i Gaula. Jeg mener at i en lakseelv skal det være plass til alle, dette gir et mangfold i elvedalen som skaper positiv variasjon, derfor støtter jeg både det eksklusive fisket og folkefisket på vanlige vald som tilbyr døgn og ukekort.

Nedre Løberg ligger på Lundamo, grunneier er Nils Joar Lien. Nils Joar sin måte og drive dette valdet på er mektig imponerende, han synes at alle skal ha tilgang til laksefisket i Gaula, derfor selger han både døgn og ukekort. Valdet ligger ca 2,5 mil fra sjøen.
Jeg har i mange år hatt ett samarbeid med Nils Joar, og veldig ofte tipser jeg folk som spør meg om vald i Gaula om å dra hit for og fiske. Og rett som det er kommer det trivelige tilbakemeldinger om både fanget laks, og hvor godt folk liker denne plassen.

Valdet er 2 km langt på vestsiden, og ca 600 meter langt på østsiden av elva. Fiskekortsalget er regulert, dette sørger for en trivelig stemning i elva. Prisen for et døgnkort er 400,- kr. Faktisk så har valdet en egen fluesone ved ca 180 kubikk i elva, dette burde være svært interesangt for fluefiskeren i forhold til junifisket. Ellers så fiskes det med alle typer redskap på dette valdet.

Nils Joar kan også tilby overnatting i både hytter og ett svært trivelig Stabbur, her finnes til sammen 40 sengeplasser, samt sanitæranlegg og fryser. Det er også en egen plass for campingvogner og telt. Prisen for overnatting koster 400 kr døgnet i ei to manns hytte, og 600 kr for ei hytte med 4 sengeplasser. Han har også en større hytte med plass til 6 fiskere, denne passer fint hvis dere er flere kompiser og skal være noen dager og fiske her. Jeg synes at konseptet til Nils Joar er meget bra, gårdsmiljøet er svært flott, stemningen på valdet fiskemessig er veldig trivelig med mange spennende fiskeplasser.

På dette valdet kan du oppleve et spennende fiske hele sesongen, junifisket etter den blanke og store laksen i dette området er ofte kjempebra. Juli-fisket på mindre elv med laks i alle størrelser på vei oppover elvedalen gir et mangfold som er svært spennende. Og i august når det har stoppet laks på valdet, og du kan variere fisket med flere forskjellige fiskemetoder.

På dette valdet finnes også et område som er oppgangshindrende for laksen, her stopper den på alle vannstander – dette er en svært spennende plass og fiske på.

Augustfisket er jo generelt veldig bra i Gaula, og i denne delen av elvedalen kan du oppleve selve drømmefangsten på sensommer laksen som nettopp er kommet fra sjøen. Jeg har fisket mye i dette området selv også, og her kan alt skje i ei spennende skumringsøkt selv på liten vannstand. Valdet har jo oppgangshindrende områder, samt at mye laks finner sine gytegrunner her på slutten sesongen. Dette vil si at stamlaksen i dette området inntar sine faste plasser i august og dette gir muligheten for et spennende fiske. Og det beste av alt er, det er ikke er så mange som fisker i august måned.

Som fluefisker vil du bli utfordret på mange måter igjennom hele sesongen på dette valdet, med tunge synkeliner og store tubefluer i juni måned, til lettere laksefisket med enhåndsstang og små fluer i juli og august.

Telefon nummer til Nils Joar; mobil 91743410.

Skroll til toppen