Laksefiskekurs i Forra sesongen 2020

Bli med på laksefiskekurs i den spennende sideelven til Stjørdalselva som heter Forra. Vi skal fiske eksklusivt på Fornes Gård laksevald. Valdet er 2 km langt og her finner du de mest spennende strømmer og høler du kan tenke deg.

I denne elven og på dette valdet vil du virkelig bli utfordret som fluefisker. Forra er ikke så stor/bred som hovedelva, så det er ikke kastelengden som er utfordringen her. Men elvens karakter med høler og strømmer og utallige laksetak gjør at kasteteknikken virkelig får prøvd seg i forhold til presisjon i kastene. 

Fornes valdet er et meget spennende vald, de finnes flere knallbra høler men også spennende mellomstrømmer der det alltid kan være lurt og gjøre noen kast.

Valdet er også et godt vald på liten vannstand. Laksen stopper på flere steder her, dermed har vi ikke noen begrensing i forhold til og få gjennomført kurset om det skulle bli lav vannstand. Kurset arrangeres i en veldig spennende periode med tanke på oppgang av laks.

Forra

Er som sagt en sideelv til Stjørdalselva og den er lakseførende i ca 10 km fra Stjørdalselva og opp til fossen der den stopper. Elven er perfekt for fluefiske og utrolig spennende og fiske i. På lav til mellomstor vannstand så bruker vi enhånds eller switch stenger, og på større elv så er tohåndsstenger i 12-14 fot i klassene 8-10 helt perfekt. Det er for det meste laks i fra 2-5 kg, men det fanges ofte større fisk også, og lakser i 6-10 kg klassen tas det flere av hvert år. Det å fiske i en liten elv som du kan fange stor laks i, er jo noe av det mest spennende du kan gjøre.

Kursplan

På dette kurset vil du utvikle deg og bli en bedre laksefisker med fluestang, vi skal ha fokus på både kasteteknikk og fiskestrategi. Så her kan alle delta uansett ferdighetsnivå. Trenger du å lære deg fluekasting fra start av så ordner vi det og har du kastet en del og vil lære mer om selve fisket, så er det god plass til det også.
Det og bli en dyktig laksefisker krever ganske mye, du skal beherske fluekastingen under alle forhold, du bør ha god kunnskap om laksens atferdsmønster og det er en fordel og kunne lese elva i forhold til hvor laksen står og går under de forskjellige vannstander.
Men du må også vite hvilket fluesnøre og flue du skal velge i de forskjellige situasjonene. I tillegg vil jo lokalkunnskap om elva du fisker i være viktig for og lykkes med jevne fangster hele sesongen. Og alt dette skal vi jobbe med på kurset, slik at du vil bli en dyktig laksefisker med full kontroll på fiskestrategien.
Når det gjelder kasteteknikken, så vil jeg lære deg mest om hvilket kast du skal bruke i de forskjellige situasjonene. Selv bruker jeg mange forskjellige teknikker under eget fiske; overhodekast, spey kast, snake roll og Snap T.
Hvilket kast jeg bruker, bestemmes av forskjellige årsaker; om det er sterk vind eller om det er trangt, vinklingsgrad på kastet og strømhastighet/dybde i forhold til der laksen står.

Jeg vil også snakke mye om snørevalg, fluevalg, fortommer, og hvilken teknikk vi skal velge til enhver tid. Vannstanden/forholdene bestemmer valg av fisketeknikk, så ta med deg både flytesnører og synkesnører. Jeg blir der hele dagen/kvelden, så du er sikret tett og god oppfølging underveis i kurset.

Praktisk info

Kursprisen dekker middag, overnatting, fiskekort, instruksjon og guiding. Frokost og lunch må du ta med selv.
Vi bor i ei hytte like ved elva, så kort vei til nærmeste fiskeplass. Ta med sovepose og toalettsaker/håndduk. Ta med både tohånds og enhåndsfluestang, og alt du har av snører og fluer.
Husk fisketrygdavgiften og utstyret ditt kan desinfiseres på gården. Om du skulle mangle noe utstyr så har vi en spesialbutikk på fluefiske i Stjørdal som heter Jan Sakshaug Sport. Her finner du alt du trenger for fluefiske i Stjørdalen.

Det vil bli sendt ut veibeskrivelse og nærmere info ca 2 uker før kurstart.

Kurset arrangeres fra torsdag 9. juli, kl 10.00 – søndag 12. juli, kl 14.00.

Maks 7 deltagere.
Kurset koster 7.000,- kr pr deltager.

Skroll til toppen