JE SLide 1
Velkommen til Granbo-Flyfishing
Fiskeskole - Kurs - Foredrag
JE SLide 1
Foredrag om fluefiske etter laks
Foredrag om
fluefiske etter laks
Foredrag om fluefiske etter laks
Aktiviteter 2022
Aktiviteter 2022
Aktiviteter 2022
Fiskeutstyr fra Guideline
Fiskeutstyr fra Guideline
Sjekk nyhetene
Fiskeutstyr fra Guideline
Horgøien Laksevald
Laksefiske i Gaula
Horgøien Laksevald
Horgøien Laksevald
Hembre Gård Laksevald
Laksefiske i Stjørdalselva
Hembre Gård
Hembre Gård Laksevald
previous arrow
next arrow

«Vinterdrømmen om Storlaksen» av Jan Erik Granbo

17.11.2023

 

Et nytt Granbo-kurs fra 2024. Preseason weekend kurs

• Kurs 1: 12.-14. april holdes av Steffen Granbo på Horgøien Gård i Gaula

• Kurs 2: 19.-21. april holdes av Steffen Granbo på Horgøien Gård i Gaula

Les mer her…..
29.10.2023

 

Bli med meg på mine fisketurer i august sesongen 2021

 

07.11.2021

 

Min Fiskesommer 2020 – Steffen Granbo

2020 – En sommer preget av enorme mengde smeltevann og en pandemi med ukjent fremtid.
I denne filmen så tar Steffen deg med sine turer i løpet 2020 sesongen. Tungt utstyr, svarte liner, store (flash´ete) fluer og tildels store lakser – skaper grunnlaget for denne sommerens gleder. i tillegg til en del tjuvtriks og fisketips så håper jeg denne filmen hjelper litt på dødtiden før en ny sesong. For husk, det kommer alltid en ny sesong 😉

05.12.2020

 

SierraSunray

Min første Sierrasunray ramlet ut av bindestikken i april 2018, altså rett før sesongen. Det er da jeg ofte sitter å eksperimenterer litt, alle de ordinære mønstrene er ferdig-produserte.
Det er bare noe med det på enkelte fluer, du kjenner pulsen øker underveis. Når den er ferdig så setter man seg tilbake og blir supergira – Sierrasunrayen var en slik flue.

Sierrasunrayen har sitt utspring fra Frödin sitt mønster Sierrakorva. En litt mer orange utgave av Pahtakorva, slik at den er mer tilpasset farget vann.
Les mer her…..
14.05.2020

 

Rotenon

Rotenonflua har vært med i boksene våre i utrolig mange år. Det at ei flue er med i boksen hver sommer, blir bindt opp parti-vis hver vinter – er et tegn på at den leverer stabilt godt!

Rotenon er ikke ett mønster jeg har utviklet, men stammer fra Romsdalen med Kjell Langmyren som opphavsmannen bak den og har siden 1989 levert utrolige fangster over hele landet. I min variant så har jeg tatt bort ett par elementer av flua, som for eksempel fasanfjærhalen og påfuglherlene og lagt til en bucktailvinge som undervinge og har forskjellig type hår i overvingen etter behov.
Les mer her…..
07.05.2020

 

SteffenAllys

SteffenAllysen er også ett mønster som har vært med i boksene våre i mange år. Det startet i 2008, når jeg satt å bandt fluer i campingvogna oppe i Haltdalen en morgen før vi skulle i elva. Da kom det ett spørsmål i fra Pappa, «Du Steffen, Kan du ikke lag en enkel og giftig variant av Allys Schrimp som vi kan bruk i dag?». Når det kommer så tydelige spørsmål, så er ikke jeg tung å be. Reaksjonen som Pappa fikk da han så den første – Det er en reaksjon som jeg skjønte betydde at når var jeg inne på noe.
Les mer her…..
29.04.2020

 

Flashwing series

By Steffen Granbo

Flashwings series- prosjektet ble startet på binderommet i mai 2019. Dette prosjektet startet med at jeg fikk inspirasjon fra ett bilde på instagram fra Eirik Fjelldal. Der han hadde en flue med hackle og kun mirageflash i vingen, selvfølgelig så var denne flua avbildet i munnviken på en storlaks. Jeg prøvde meg først på en lik som han la ut bilde av, men da så jeg fort at denne må jeg lage i de fargene jeg bruker mest.
Les mer her…..
24.04.2020

 

Elevation, LPXe & NT8 – Whats the difference?

 

Nyhet – Filmen fra en tur i ei lita hemmeligelv på flomføre.

Les også artikkelen om ULS for ytterligere informasjon om utstyret og tilpasninger for ditt fiske!

 

Velkommen til Granbo Flyfishings nye hjemmeside

Den gamle websiden vår er nå fullstendig oppgradert, og den nye kan nå leses på mobil og nettbrett.
Alt innhold har også fått en oppgradering med nye erfaringer, bilder og film.
Vi er veldig glade for at vi har gjort denne oppgraderingen i vinter, da svært mange laksefiskere skryter av vår hjemmeside, håper du fortsatt finner inspirasjon med våre artikler.
Planen vår i fremtiden er og fortsette og skrive om fluefiske etter laks, og vi kommer også til og jobbe mer med film og gi gode råd om kasteteknikk, snøre og fluevalg samt fiskestrategi.
Følg også med på fisketurbloggene våre på Granbo Flyfishing Facebook og Instagram.

Steffen og Jan Erik.

 

Ny artikkel – ULS – Ultra Light Scandi

ULS er forkortelse for Ultra Light Scandi, som beskriver at det er veldig lett utstyr, basert på utstyret vi har brukt på moderne tohånds-laksefiske i årevis. Der vi får videreført fordelene skyteklumpen gir, som bidrar til med å håndtere vind, trange kastesituasjoner og god lengde på kastene – også på lett enhåndsfiske fra #5 til #8.
ULS-versjonen av dette er mye kortere klumper, tynnere skyteline og kortere stenger med en utførelse som gjør de svært bruksvennlige.
Les mer her…..
28.02.2020

Skroll til toppen