Årets laksefiskekurs blir arrangert som en ren damegruppe. Torsdag 8.juli- søndag 11.juli.

Bli med på laksefiskekurs i den spennende sideelven til Stjørdalselva som heter Forra. Vi skal fiske eksklusivt på Fornes Gård laksevald, valdet er 2 km langt, og her finner du de mest spennende strømmer og høler du kan tenke deg. I denne elven og på dette valdet vil du virkelig bli utfordret som fluefisker. Forra er ikke så stor/bred som hovedelva, så det er ikke kastelengden som er utfordringen her. Men elvens karakter med høler og strømmer og utallige laksetak gjør at kasteteknikken virkelig får prøvd seg i forhold til presisjon i kastene. Fornes valdet er et meget spennende vald, det finnes flere knallbra høler men også spennende mellomstrømmer der det alltid kan være lurt og gjøre noen kast. Valdet er også et godt fiskevald på liten vannstand, laksen stopper på flere steder her, dermed har vi ikke noen begrensing i forhold til og få gjennomført kurset om det skulle bli lav vannstand. Kurset arr i en veldig spennende periode med tanke på oppgang av laks.

Forra.
Er som sagt en sideelv til Stjørdalselva, den er lakseførende i ca 10 km fra Stjørdalselva og opp til fossen der laksen stopper. Elven er perfekt for fluefiske og utrolig spennende og fiske i. På lav til mellomstor vannstand så bruker vi enhånds eller switch stenger, og på større elv så er tohåndsstenger i 12-14 fot i klassene 8-10 helt perfekt. Det er for det meste laks i fra 2-5 kg, men det fanges ofte større fisk også, og lakser i 6-10 kg klassen tas det flere av hvert år. Det å fiske i en liten elv som du kan fange stor laks i, er jo noe av det mest spennende du kan gjøre.

Kursplan.
På dette kurset vil du utvikle deg til å bli en bedre laksefisker med fluestang, vi skal ha fokus på både kasteteknikk og fiskestrategi. Så her kan alle delta uansett ferdighetsnivå, trenger du å lære deg fluekasting fra start av så ordner vi det; og har du kastet en del fra før og vil lære mer om selve fisket, så er det god tid til det også. Det og bli en dyktig laksefisker krever ganske mye, du skal beherske fluekastingen under alle forhold, du bør ha god kunnskap om laksens atferdsmønster og det er en fordel og kunne lese elva i forhold til hvor laksen står og går under de forskjellige vannstander. Men du må også vite hvilket fluesnøre og flue du skal velge i de forskjellige situasjonene. I tillegg vil jo lokalkunnskap om elva du fisker i være viktig for å lykkes med jevne fangster hele sesongen. Og alt dette skal vi jobbe med på kurset, slik at du vil bli en dyktig laksefisker med full kontroll på fiskestrategien. Når det gjelder kasteteknikken, så vil jeg lære deg mest om hvilket kast du skal bruke i de forskjellige situasjonene. Selv bruker jeg mange forskjellige teknikker under eget fiske; overhodekast, spey kast, snake roll. Hvilket kast jeg bruker, bestemmes av forskjellige årsaker; om det er sterk vind eller om det er trangt, vinklingsgrad på kastet og strømhastighet/dybde i forhold til der laksen står.
Jeg vil også snakke mye om snørevalg, fluevalg, fortommer, og hvilken teknikk vi skal velge til enhver tid. Vannstanden/forholdene bestemmer valg av fisketeknikk, så ta med deg både flytesnører og synkesnører.

Det blir god tid til oppfølging av alle deltagere, jeg blir der hver morgen fra kl 0830 og til ca kl 2200 hver kveld. Dette gjør at vi får god tid til både instruksjon og fiske. Vi starter dagen med kastetrening, etter lunch tar vi litt teori. Og etter middag og resten av kvelden blir det kun fiske, da vil jeg bli med i elva og guide hver enkelt deltager. Det kan fiskes hele natta og før kursstart på morgenen.

Det er ingen døgn/tidsfredning for fiske i Forra.

Praktisk info.
Kursprisen dekker middag, overnatting, fiskekort, instruksjon og guiding. Frokost og lunch må du ta med selv. Vi bor i ei hytte som ligger idyllisk til like ved elva, så kort vei til nærmeste fiskeplass. Ta med sovepose og toalettsaker/håndduk. Ta med både tohånds og enhåndsfluestang, og alt du har av snører og fluer. Husk fisketrygdavgiften, Stjørdalskortet (kjøpes på Elveguiden.no), og utstyret ditt kan desinfiseres på gården. Utstyr kan også lånes hvis du mangler eller vil teste noe. Men vadebukse må du ta med selv.

– Det vil bli sendt ut veibeskrivelse, og nærmere info ca 2 uker før kurstart.
– Kurset arr fra torsdag 8.juli, kl 1000 – søndag 11 juli,  kl 1400, (hytta er booket fra onsd 7. juli, så hvis du har behov for å komme dagen før, så ordner vi -(overnatting)
– Kun 6 stk deltagere.                                                            – Kurset koster 7000 kr pr deltager.                                  – Betaling; forskudd kr 3500, 1. februar, resterende sum kr 3500, 1.mars.
– For påmelding, eller nærmere spørsmål, send e-post til; j-granbo@hotmail.com

Jan Erik.

Rull til toppen