Facebook

Tripple Dencity skyteklumper.

Mange fiskere har spurt meg om jeg ikke kunne skrive en artikkel om de nye Trippel Dencity skyteklumpene til Guideline, disse kom på markedet i fjor. Felles for alle disse henvendelsene var at de ville høre om mine erfaringer etter en sesongs fiske med disse snørene.

Derfor vil jeg i denne artikkelen skrive om mine erfaringer med disse snørene. Jeg hadde jo testet de fleste variantene allerede sommeren før og hadde jo et veldig godt inntrykk av klumpene i forhold til kasting. Men i forhold til selve fisket og hva som skiller dem fra Double Dencity snørene, så trenger man jo noen timer i elva for å virkelig kunne erfare forskjellen.

Jeg liker disse snørene svært godt både i forhold til kasting og selve fisket. De er rett og slett utrolig bra, har du ikke prøvd dem enda så vil jeg anbefale deg og gjøre det.

Forskjellen!
I forhold til fisket, så beveger snørene seg igjennom vannet på en helt annen måte en Double Dencity snørene, heretter kalt. (DD = Double Dencity. TD = Trippel Dencity).
Bare så det er sagt med en gang; DD snørene går raskere/dypere ned i elva en TD. Men det er ikke alltid bare en fordel, det vil i mange situasjoner være lettere og feste seg fast i bunnen med et DD snøre sammenlignet med et TD. Den første laksen jeg tok på et TD snøre i fjor var på s2-s4-s6 snøret. I denne hølen hadde jeg fisket i mange år, og hadde faktisk et problem med at jeg gikk i bunnen her med DD snører i s2/s3 eller s3/s4 Årsaken til dette er at laksen står i ei djuprenne på utsiden av en grunne, og det var ofte lett og hekte snøret fast i kanten på denne grunna ned mot djuprenna. Ofte gikk jeg fast i bunnen med DD s3/s4, men så ble DD s2/s3 for lett i forhold til hvor dypt laksen sto. Denne dagen hadde elva en vannstand som tilsa at jeg skulle bruke et DD s3/s4, men valgte nå selvfølgelig et TD snøre. Jeg prøvde først et TD s1-s3-s5. Dette gikk fint uten at jeg satte fast i bunnen, men hadde en følelse av at jeg i denne hølen kunne prøve TD s2-s4-s6 også. Og akkurat det gjorde jeg - og jeg var ganske spent på om jeg ville sette fast i bunnen på første økta. Men det gikk helt fint og på den andre økta med samme snøret så hugg laksen til, og jeg kunne lande sesongen første storlaks.

 

Tripple Dencity = bøyd stang og hylende snelle.

 

Tripple Dencity = bøyd stang og hylende snelle.

Årsaken til at dette skjer er jo nettopp fordi at snøret er bygd over 3 stk forskjellige synkegrader. På TD snørene er det en lettere synkegrad bakerst på snøret som jobber bedre med overflattestrømmen, derfor går snøret noe raskere igjennom strømmen en DD snørene. DD snørene har en mye tyngre synkegrad bakerst, og derfor synker de dypere ned og bremser opp hastigheten slik at det er lettere og sette fast i bunnen. Du kan si at DD snørene "henger" mer i vannet en TD snørene. TD snørene ligger jevnere i de 3 vannlagene som er fra topp til bunn i elva, og derfor fisker snøret med en større fart. Denne snøreprofilen gjør også at du fisker flua enda lengre inntil land uten og miste for mye fart på flua, og også uten at du setter deg fast så lett. Det er jo veldig ofte at laksen følger etter flua inn mot land, og hugger til i det øyeblikket du starter hjemdragene av flua, derfor er dette en viktig egenskap som TD snørene hjelper deg med på en bedre måte.

 

Tripple Dencity = bøyd stang og hylende snelle.

Synkesnøre fiske, bare for flomelv?
Det som vil jeg svare nei på med en gang, synkesnørefiske bør være det du driver mest med igjennom hele sesongen, selv på liten vannstand er ofte et "tilpasset synesnørefiske" det mest effektive. Med "tilpasset synkesnørefiske" mener jeg riktig valgt synkegrad på snøret i forhold til dybde og strømhastighet. Og på dette området er jo TD snørene helt overlegne sammenlignet md DD. På alt fiske fra stor /mellomstor elv til liten elv vil du finne et TD snøre som fisker både dypt og raskt nok. Når elva blir mindre og varmere er det veldig effektivt å fiske dypt men med høy hastighet; altså stikkordet i forhold til fiskestrategien for disse forholdene er dypt og raskt.

Dobbel Dencity bedre på stor elv.
Ja, til en viss grad kan de være det. Snørene s5/s6 og s6/s7 er snører som fisker veldig dypt, du vil ikke kunne fiske flua like raskt og dypt ned med for eksempel TD S3/S5/ S7 som du kan gjøre med DD s6/S7. Derfor er det en fordel og ha disse to DD synkesnørene med på tur under vårflomfiske med virkelig høy vannføring. Men når det er sagt så vil du kunne fiske dypt nok under de fleste forhold med TD S2/S4/S6 og S3/S5/S7.

Trippel Dencity`s kasteegenskaper.
Kastemessig så er disse snørene en drøm, de er så lette å løfte opp fra vannet at det rett og slett er mer effektivt og fiske med dem enn de gamle DD snørene. Når det gjelder hvordan snøret oppfører seg i lufta i forhold til kastelengder og presentasjon av flua, så er det slik at du faktisk kaster lengre med disse snørene. Og grunnen til det er jo snørets oppbygning i forhold til snøreprofil og nettopp denne konstruksjonen med 3 forskjellige synkegrader som gjør at snører bare flyr av gårde. Jeg merket faktisk at jeg fikk bedre snørekontroll på Snake Roll teknikken også; når snøret/sirklene henger i lufta er de nå stødigere og mer balansert enn før og derfor er det lettere og kontrollere ankringen før fremkastet.

Nytt TD snøre for 2011.
Det kommer et nytt snøre denne sesongen også, dette heter F/I/S2, denne varianten vil fylle tomrommet i mellom F/H/I og H/I/S3 – det blir helt perfekt!

Les Rune Martinsens egne kommentarer om Tripple D snørene.
Trippel-D har en slankere fronttapering enn Double Dencity. Mer masse er lagt på bakover på snøret som fører til bedre kasteegenskaper. Fiskeegenskapene blir også bedre under forhold som krever delikat og fin presentasjon. Den lange fronttaperingen gir roligere overrulling, dette gir muligheter for lengre kast. Under fiske på sommer og høstelv er Trippel-D en soleklar favoritt blant de to. Trippel-D er mer velbalansert i måten den henger i vannet på, de ulike synkegradene hjelper hverandre til å holde en rett linje ned i elvestrømmen. Trippel-D er også et utmerket snøre til tidligfiske, sammenliknet med Double Dencity må du gå opp litt i synkegrad for å komme tilsvarende ned. På steder hvor strømmen ikke er så hard er Trippel-D også bedre en Double Dencity ved tidligfiske.

 

Jeg vil anbefale deg og prøve TD snørene, du merker med en gang hvor mye lettere de er å fiske og kaste med. Dette vil hjelpe deg og fiske dypere på en lettere måte også. Og fisker du oftere dypt, risikerer du bare at du vil få mer og større fiske – god tur!

Mvh.
Jan Erik.


Til topp
E-mail j-granbo@hotmail.com - Copyright © 2019
Til topp