Facebook

Intervju av Terje Vågsdal.

Denne gangen er det Terje Vågsdal som vil fortelle oss om sine favorittfluer, Terje er en kar jeg har hatt gleden av og kjenne i mange år. Han jobbet lenge som selger i Guideline, så vi jobbet tett sammen og hadde det mye moro i jobben med litt terging av hverandres fangster og fisketeorier, men også veldig spennende med å teste utstyr og snakke fiske egentlig hele tiden. Julebordene ble aldri kjedelige, kanskje litt lite dansing, men som sagt absolutt ikke kjedelige.

Terje har lang fartstid i fiskeutstyrsbransjen, han jobbet lenge i butikk før han begynte som selger i Guideline, og han jobber nå hos Nordisk Fiskeutstyr i Oslo. Så hvis du ønsker en seriøs prat med en som kan mye om fiske og fiskeutstyr så er et bare og ta kontakt med Terje på Nordisk.

Terje sier selv at årsaken til at han vil jobbe med fluefiskeutstyr er at han elsker og drive med dette, og derfor bare må holde på med dette hver dag, jaggu ikke verst holdning til jobb og hobby det gitt. Terje rett og slett elsker alt som har med laks, fluer, fluestenger og ikke minst fluesnører og gjøre. Maken til innlevelse når han snakker om fluefiske skal du lete lenge etter, her er det lett og få inspirasjon før den neste fisketuren skal jeg si deg, ett råd når du har snakket med Terje; pass på fartsgrensene på vei til elva!

 

1) Hvor mange år har du fisket laks med fluestang?

Jeg har fisket laks med flue siden 1988.

2) Hvilke elver har du dine erfaringer fra, og hvilken er din favorittelv?

Jeg har fisket laks i mange av elvene i Sør-Norge og på Vestlandet, Numedalslågen, Drammenselva, Otra, Bjerkeheim, Figgjo, Suldalslågen, Etne, Nausta, Hyen, Stryn ....med fler... En hyggelig bieffekt av å jobbe som Guidelineselger i flere år.
Favorittelven er helt klart Gaula som jeg besøkte første gang i 1988. Få elver kan by på det samme med de store forskjellene det er på tidligfiske med tunge liner i nedre deler tidlig i juni, til snikfiske bak storsteiner nesten oppe på Røros i august.

3) Hvor stor er din største fluefangede laks, og på hvilken flue fikk du denne?

Den veide "beskjedne 11,7 kg" på en "pimpa" variant av Pattagohrva.

4) Hva er dine 2 absolutte favorittfluer, og hvorfor?

Jeg har 2 stk fluer som er de absolutte favorittfluene mine, den første er en Gaula Green Highlander, den er en killer på flere forhold, derfor jeg binder den i 3 forskjellige utgaver.

Den jeg bruker i juni er selvfølgelig den største, og kan være i vingelengde 8-12 cm, og med mer innbundet flash i sammenlignet med di jeg bruker utover sesongen. Utover sommeren på mindre vannstand bruker jeg en mellom stor tube i vingelengdene 6-8 cm, og med mindre flash i, og den aller minste utgaven som er fra 4-6 cm vingelengde bruker jeg ikke flash i det hele tatt, men binder den slik du ser på bindebeskrivelsen og da uten flash.

Favorittflue nr 2 er en Pot Belly Pig tube, den bindes også i flere utgaver litt etter de samme teoriene hvor jeg fisker med større fluer tidligere på sesongen og høyere vannstand, og utover sommeren når elva blir mindre og varmere bruker jeg mindre fluer. Denne flua er en meget god allround variant som jeg kan fiske med under forskjellige forhold, også med tanke på fargen på elva. Jeg bruker det samme bindeoppsettet men varierer med og legge inn "hotte" farger på farget elv, og lysere farger på blank elv. Jeg tror at det er selve formen på flua som gjør at denne fisker så bra, vil også legge til at bevegelsene på denne flua i strømmen blir noe annerledes en de tradisjonelle laksefluene med vanlig vingeoppsett. Dette er jo et forholdsvis nytt mønster i våre dager, men hører jo til i familie med Francis og Allys Shrimp og vi vet jo hvordan disse fluene fisker, så dette er ingen dårlig variant og ha i flueboksen. Det jeg liker med denne tuba er at den viser seg svært effektiv på treg laks under vanskelige forhold med liten og varm elv.

 

Bindeoppskrifter:

Gaula Green Highlander:
Tuberør: Fits fluor grønn slange i str XS og M.
Tag: Oval gull tinsel, smal.
Hale: Gul Slf hanks eller Fluoro Fibre.
Butt: Sort Ice dubb.
Kropp: Halve kroppen med gull holographic flatbraid, fremkroppen med Chartreuse Ice dubb.
Tinsel: Oval gull smal.
Kroppshackle: Chartreuse hanenakke over fremkroppen.
Vinge: Tempelhund eller rev, Orange undervinge, så et mellomlag med gul og grønt hår, overvinge Fiery Brown.
Vinge flash: Angel Hair SSS farge Alta Gold/ Green og Magma Yellow. Alt innblandet underveis i alle vingelag.
Jungle Cook: Hot Orange.
Cone Head: Gull Fits Cone.

 

 

Pot Belly Pig:
Bindetråd: Rød Benechi 10/0
Tuberør: Guideline tungsten tuber I str XS og S, orange eller klar styreslange bindes inn.
Hale: Orange Isbjørn eller Buctail, 3 stk villsvinbust i orange farge. 2 stk fiber Angel Hair SSS i Alta Gold HD.
Kropp: Sort Ice Dubb og Gull ribbing.
Hackel 1: Orange hønenakke ca 3 tørn, bindes inn etter halen. Kropps hackle: Orange Hønenakke.
"Vinge": 2 stk Jungel Cook bindes flatt inn slik at de ligger i posisjon oppå kroppen.

 

Fluefiske hilsen fra Terje Vågsdal (2H Terje).


Til topp
E-mail j-granbo@hotmail.com - Copyright © 2019
Til topp