Facebook

Horgøien laksevald i Gaula.

Artikkelserie om 3 spesielle laksevald i Trøndelag.

 

Klikk her eller på bilde under for å se video fra valdet.I løpet av høsten 2015 vil jeg skrive om noen laksevald som vi har fisket på selv og gjerne vil anbefale videre. Disse valdene ligger også i 3 forskjellige elver, noe som også beskriver hvor utrolig bra denne landsdelen er i forhold til laksefiske. Steffen og jeg liker å fiske i flere forskjellige elver hver sesong, det er utrolig spennende og komme til nye plasser. Vi blir ofte imponert over alle de flotte elvene, de spennende valdene og ikke minst den flotte naturen vi opplever.


Valdene jeg skal skrive om er meget gode laksevald, så her er muligheten for og oppleve selve laksedrømmen virkelig til stede. Det som også fasinerer meg er hvordan grunneierne på disse valdene engasjerer seg personlig i forhold til fiskerne som besøker deres vald. Disse tre grunneierne er også er veldig aktive i forhold til vern om villaksens fremtid på forskjellige måter, og ikke minst så bidrar de også sterkt til å rekruttere ungdommer til laksefisket.
Dette er svært viktig både med tanke på fremtidens forvaltere og at det kommer nye fiskere til. Grunneierne her engasjerer seg på en imponerende måte, så på mange måter synes jeg disse 3 representer en flott utvikling når det gjelder den nye «generasjon grunneiere».
Valdene jeg skal skrive om er Horgøien laksevald i Gaula: grunneiere er Siri Stav og Finn Buan. Tingvoll laksevald i Verdalselva; grunneier er John Olav Oldren. Hembre Gård laksevald i Stjørdalselva; grunneiere er Beate og Aksel Hembre.

 

 

Først ut er Horgøien laksevald i Gaula. Horgøien ligger på Lundamo, valdet er 1700 meter langt på den ene siden og 800 meter på den andre siden. Horgøien valdet ligger rett nedenfor Gaulfossen. Dette området er et veldig populært område av Gauldalen, og er spesielt godt kjent for det gode junifiske.
På Horgøien blir du tatt veldig godt i mot, Siri jobber full tid med utleie av valdet, og det vil du merke når du ankommer. Siri og Finn har lagt alt til rette for at du skal ha et trivelig opphold. Overnatting finnes i to stk eneboliger samt at du kan leie noen små trivelige hytter ved elva. De har bygget et stort fellesbygg, som fungerer som et møtested for fiskerne. Her er det et kjøkken som alle kan bruke, fryser til laksefangsten, dusj og toalett og en trivelig stue med tilgang til internett.
Alle nye ukekort-fiskere blir ønsket velkommen med et infomøte, og felles tilstelling hvor det serveres hjemmebakts av Siri selv. Du kan også desinfisere utstyret ditt her, så du slipper og tenke på det før ankomst. Siri og Finn er stadig nede ved elva for og snakke med fiskene for å høre om alt står bra til. Finn fisker litt selv også, så du kan få gode tips om fisket her hele tiden. Langs elva restaurerer de jevnlig og i fjor bygget de en ny og stor gapahuk, med fin utsikt over en spennende strekning på valdet.

 

 

 

Valdet er veldig spennende og fiske på, det er jo til sammen 2,5 km på begge sider, dette er et vald som er bra på alle vannstander. Horgøien ligger jevnlig på topp 10 laksevald i Gaula, og det sier vel det meste om plassen. Valdet er helt perfekt for fluefiske, og her har du veldig gode sjanser for å oppleve selve drømmen om den store og blanke juni laksen. Valdet er også ekstremt bra for fluefiske på stor elv, med strømpartier som er lett og fiske på i forhold til fluekasting med synkesnører.
På Horgøien selges både sesongkort og ukekort. Du kan gjerne ta kontakt med Siri og høre om det er noen ledige plasser i løpet av sesongen. Hvis det er noen ledige ukekort så kan det skreddersys pakker med overnatting, om du ikke har anledning til og fiske en i hel uke. På Horgøien er det ingen redskapsbegrensninger, så her er alle velkommen. Valdet er delt inn i flere soner, dette gjør at det sjelden er kø i hølene. Er det fiskere ved den ene sonen, så er det bare å dra til den neste, du finner alltid en plass og fiske på.
Miljøet blant fiskerne her er veldig bra, du treffer sesongkortfiskere som har fisket her utrolig lenge og som er veldig erfarne Gaulafiskere, de kjenner Horgøien valdet spesielt godt. Mange av disse fiskerne bor i campingvogn og hytter langs elva, noe som skaper et helt spesielt miljø, så her kan du virkelig føle laksefeberen herje elvelangs.

 

 

Å fiske på Horgøien er noe helt spesielt, her blir du tatt godt vare på av utrolig trivelige grunneiere, du vet at du fisker i et av de beste områdene i Gauldalen med tanke på storlaks. Valdet er langt, og du kan variere fisket ditt på spennende fiskeplasser uansett hva du fisker med. Du stikker en tur innom fellesbygget og ser i fangstboka, treffer fiskere som kan fortelle deg om hva som skjer i elva. Og etter en kaffekopp med trivelig selskap, så er det bare å gå ned til elva og nyte livet i enden av fiskestanga. Horgøien valdet er både på Web og Facebook, følg dem på Facebook gjennom sesongen, du vil få god info om fisket, bilder og filmer her.

 

Håper vi treffes på Horgøien neste sesong, hilsen Granbo Flyfishing.


Til topp
E-mail j-granbo@hotmail.com - Copyright © 2019
Til topp