Facebook

Årets flue 2013.

Denne sesongen ble ikke den beste kan man trygt si, men slik er det med villaksen, det vil alltid variere og det har det gjort bestandig. Jeg og Steffen hadde en bra sesong, vi tok langt flere laks denne sesongen sammenlignet med fjorårssesongen. Det var jo en del smålaks i år, og vi fisket også mer i typiske smålakselver – dermed ble fangstene ganske bra for vår del. Artig og fiske med lettere utstyr på smålaksen, vi brukte uansett mye av de samme fluene, bare i mindre størrelser.

 

Steffens Ally variant med flash.

 

Denne sesongen ble dominert av fluer i mønster med orange hovedfargeinntrykk, uansett om vi fisket i Gaula, Øyensåa eller Namsen så sørget fluer som Allys Shrimp, Francis, Granbokorhva i Ullsokk variant med rubber legs, og den nye "Steffens Ally tube" for jevne fangster. Og den beste flua denne sesongen ble helt klart den nye Allys varianten til Steffen.
Jeg ga han en oppgave for 1 års tid siden, der han skulle prøve å binde en enklere utgave av Allys Shrimp som selvfølgelig skulle fiske like bra! En tøff oppgave det, men vi føler faktisk nå at den flua er i boks. Han laget den med kobberkropp i stedet for den originale kroppen i Ally`s flua, dette gjorde at jeg synes den passet bedre for Gaula også, dette fordi kobber alltid har vært en bra farge i flere mønster her.
Du kan bruke både syntetisk dubbing eller mylarslange, tror ikke det betyr mest, men mylarslangen er jo veldig enkel og binde inn og ikke minst så har den en helt riktig kobberfarge. Ellers er både hale og vinge oppsett bundet inn på en enklere måte.
Vi må vel innrømme at vi hadde en del inspirasjon fra Jon Eivind Shjefte sin egen orange treblekrok variant som han har bundet for Stjørdalselva. Denne har jeg fisket en del med i veldig små krokstørrelser for fiske på lavere vannstand, og tatt mange laks på denne flua i Gaula. Jon Eivind er en dyktig laksefisker og fluebinder som har fisket mye i Stjørdalselva, så det var hyggelig og kunne bruke hans erfaring i det nye mønsteret til Steffen.

 

Granbokorhva i ullsokk variant og rubberleggs.

 

 

 

Høstfisket, bruk ofte orange fluer!

Jeg har egentlig fisket mye med orange fluer hele tiden, det er veldig lenge siden at jeg oppdaget hvor gode disse fluene kan være. Mange fiskere bruker orange fluer som Allys og Francis sent på sommeren, og det er blitt en sannhet at slike fluer fisker godt på sensommerlaksen som har stilt seg opp i hølene. Men også når elva er brunfarget under en regnværsflom er orange fluer et riktig fluevalg, kombinasjonsfarger kan være både gull og kobber i kroppen, eller brun og gul i vinge og hackel.

 

Steffens Allys variant uten flash i fremkroppen!

 

Alt dette har gjort at jeg ville prøve orange fluer under normalforhold tidligere i sesongen og også under sommerfisket på mindre og klar elv, og i dag kan jeg rapportere at ei flue med orange hovedfargeinntrykk alltid vil kunne fange laks. Jeg ser ingen begrensinger i dette, og jeg fisker oftere en før med varianter av orange fluer. Husk og varier med mengden av flash som du binder inn, jeg har god erfaring med store orange fluer helt uten flash innlegg. Jeg bruker mer flash i de fluene jeg binder for vårflomfiske med kald elv, samt sommerflomfiske med brun vannfarge, enn jeg gjør under mellomvannstand og liten elv.

 

Noen slitne Allys tuber.


Til topp
E-mail j-granbo@hotmail.com - Copyright © 2019
Til topp